Facial cupping

Cupping is de nieuwe trend onder de schoonheidsbehandelingen. Maartje’s Centrum biedt voorlopig enkel ‘de facial cupping’ aan.

 

Een cupping massage is een massagetechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van cups. De cups kunnen bestaan van glas, siliconen of ander materiaal. Wij gebruiken siliconen cups specifiek gericht voor de behandeling op het gezicht. De cups worden op de huid gezet en vacuüm getrokken waardoor de huid en het onderhuids bindweefsel omhoog komt in de cup. Hierdoor neemt de doorbloeding in het behandelende gebied sterk toe. Het lichaam wordt als het ware aangezet om op die specifieke plek de afvalstoffen te verwijderen en voedingsstoffen plaats te geven, wat zorgt voor een natuurlijk herstel van de huid.

 

Het is een soort helende  en vooral diep reinigende behandeling en kan enkele klachten reduceren. Verklevingen in het bindweefsel kunnen worden losgemaakt. Littekenweefsel kan worden verzacht. Het zou ook hoofdpijnklachten kunnen verminderen. Bovendien wordt de facial cupping techniek gebruikt voor de vermindering van rimpels en in zijn geheel de reiniging, verbetering en versterking van de huid. Cupping werkt als het ware sterk op de huid en het bindweefsel, maar het kan ook spierherstel bevorderen. Uiteraard is het spierherstel in mindere mate van toepassing in het gelaat.

 

Je huid blijft intact en wordt niet beschadigd. De behandeling wordt door sommigen als onprettig ervaren, aangezien het een speciale techniek is waar de huid niet dagdagelijks mee te maken krijgt. De behandeling is echter niet pijnlijk of schadelijk en biedt alleen maar voordelen.